250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. γάλα
Για τη σύνθεση
800 γρ. πραλίνα φουντουκιού του Άκη
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε αν απορροφηθεί το ένα για να προσθέσουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ, σε δόσεις, το αλεύρι και το γάλα. Ανά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα 28 εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κόβουμε κατά μήκος την πάνω πλευρά του κέικ. Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι την ψίχα και με ένα κουτάλι αφαιρούμε όλο το εσωτερικό μέρος του κέικ με προσοχή να μην τρυπήσουμε το κέικ περιμετρικά. Την ψίχα δεν την πετάμε, την κάνουμε cake pops!
Γεμίζουμε με την πραλίνα φουντουκιού και καλύπτουμε με το καπάκι του κέικ.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.