Spicy hot dogs για φοιτητές και όχι μόνο
Συστατικά
Για τη σάλτσα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
100 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
Για τη σύνθεση
6 ψωμάκια για hot dog
6 λουκάνικα, χωριάτικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
΄1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τη ντομάτα, το νερό, τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να χάσει η σάλτσα όλη την υγρασία της.
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε στη γριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από την εσωτερική πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε στην καυτή γκριλιέρα τα λουκάνικα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια, προσθέτουμε από ένα λουκάνικο, τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Για τη σάλτσα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά τσίλι
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 γρ. νερό
100 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
100 γρ. καλαμπόκι, σε κονσέρβα
Για τη σύνθεση
6 ψωμάκια για hot dog
6 λουκάνικα, χωριάτικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
΄1/4 ματσάκι κόλιανδρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σάλτσα
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τσίλι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι καγιέν, τη ντομάτα, το νερό, τα φασόλια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να χάσει η σάλτσα όλη την υγρασία της.
Για τη σύνθεση
Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.
Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Μεταφέρουμε στη γριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα από την εσωτερική πλευρά. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε στην καυτή γκριλιέρα τα λουκάνικα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους.
Μοιράζουμε τη σάλτσα στα ψωμάκια, προσθέτουμε από ένα λουκάνικο, τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com