Πεντανόστιμα λιγκουίνι με γαρίδες, λάιμ και σπαράγγια
Συστατικά
Για τα σπαράγγια
300 γρ. σπαράγγια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις γαρίδες
300 γρ. γαρίδες
2-3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. μπούκοβο
8 ντοματίνια
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο, σε κύβους
χυμό από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
300 γρ. λιγκουίνι (ξερό βάρος)
1 λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα σπαράγγια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ., το οποίο να μπαίνει στον φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει).
Αφαιρούμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.
Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τα φυλλαράκια κατά μήκος του κοτσανιού μέχρι να φτάσουμε στην τρυφερή κορυφή του.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Τα απλώνουμε στο τηγάνι, προσέχοντας να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σπρώχνουμε τα σπαράγγια στη μία άκρη του.
Για τις γαρίδες
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες (αφήνουμε μόνο την ουρά) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και τα απλώνουμε στην άλλη άκρη του τηγανιού όπου έχουμε βάλει τα σπαράγγια.
Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω από τα σπαράγγια και τις γαρίδες.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για άλλα 6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και ραντίζουμε το φαγητό με το χυμό από το λάιμ.
Σερβίρουμε με λιγκουίνι και το λάιμ κομμένο σε φέτες.
πηγή: akispetretzikis.com
Για τα σπαράγγια
300 γρ. σπαράγγια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Για τις γαρίδες
300 γρ. γαρίδες
2-3 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
¼ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
½ κ.γ. μπούκοβο
8 ντοματίνια
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο, σε κύβους
χυμό από 1 λάιμ
Για το σερβίρισμα
300 γρ. λιγκουίνι (ξερό βάρος)
1 λάιμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα σπαράγγια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Παίρνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ., το οποίο να μπαίνει στον φούρνο (με μεταλλικό χερούλι, όχι πλαστικό γιατί θα λιώσει).
Αφαιρούμε το σκληρό κάτω μέρος από τα σπαράγγια κόβοντας με ένα μαχαίρι 2 εκ. από την άκρη.
Με ένα μικρό μαχαιράκι αφαιρούμε τα φυλλαράκια κατά μήκος του κοτσανιού μέχρι να φτάσουμε στην τρυφερή κορυφή του.
Βάζουμε τα σπαράγγια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ.
Αλατοπιπερώνουμε τα σπαράγγια και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Τα απλώνουμε στο τηγάνι, προσέχοντας να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σπρώχνουμε τα σπαράγγια στη μία άκρη του.
Για τις γαρίδες
Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες (αφήνουμε μόνο την ουρά) και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι, την πάπρικα, το μπούκοβο, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και τα απλώνουμε στην άλλη άκρη του τηγανιού όπου έχουμε βάλει τα σπαράγγια.
Μοιράζουμε το βούτυρο πάνω από τα σπαράγγια και τις γαρίδες.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για άλλα 6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και ραντίζουμε το φαγητό με το χυμό από το λάιμ.
Σερβίρουμε με λιγκουίνι και το λάιμ κομμένο σε φέτες.
πηγή: akispetretzikis.com