1.5 κιλό γλυκοπατάτες, μικρές, με τη φλούδα
200 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
100 γρ. ντοματίνια
500 γρ. γαρίδες, Νo 1
300 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
χυμό, από ½ λεμόνι
ξύσμα, από ½ λεμόνι, για το σερβίρισμα
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο + έξτρα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα ντοματίνια στη μέση.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφήνουμε μόνο την ουρά τους.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα λουκάνικα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ μέχρι να τα χρειαστούμε. Προσοχή! Δεν πετάμε το λάδι που θα βγάλουν τα λουκάνικα καθώς θα το χρειαστούμε για τις γαρίδες.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε για 1-2 λεπτά τις γαρίδες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πάπρικα, τον χυμό λεμονιού, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες εγκάρσια, χωρίς να τις χωρίσουμε, ανοίγοντάς τες προσεκτικά.
Βάζουμε μέσα το μείγμα με το τυρί κρέμα και από πάνω τοποθετούμε τα λουκάνικα, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις γαρίδες.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ξύσμα λεμονιού.