Λευκή σαγκρία με μήλο και καραμέλα
Για εσάς και τους καλεσμένους σας
Συστατικά
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
750 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. βότκα
2 λίτρα μηλίτη
2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
Σερβίρουμε τη σανγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.
πηγή: akispetretzikis.com
200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
750 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. βότκα
2 λίτρα μηλίτη
2 μήλα, κομμένα σε μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
1 μήλο, κομμένο σε φέτες, για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρει βράση το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, αδειάζουμε το σιρόπι που έχουμε φτιάξει σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, προσθέτουμε το κρασί, τη βότκα και το μηλίτη και τέλος τα κυβάκια των μήλων.
Σερβίρουμε τη σανγκρία πολύ παγωμένη σε ποτήρια μαζί με τις φέτες του μήλου.
πηγή: akispetretzikis.com