Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά 3-4 λεπτά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφρατέψει το μείγμα.
Βάζουμε ένα ένα τα αυγά και με μία μαρίζ παίρνουμε το μείγμα από τα τοιχώματα.
Βάζουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και βάζουμε 3 κ.σ. από το μείγμα με το αλεύρι.
Στη συνέχεια βάζουμε αργά το ξινόγαλο, το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 βουτυροκακαωμένες στρογγυλές φόρμες 20 εκ. και ψήνουμε 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το frosting καραμέλας
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το dulce de leche, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε μία λαδόκολλα σε τρείς λωρίδες και τις βάζουμε στη βάση μιας πιατέλας σε τριγωνικό σχήμα.
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι, βάζουμε το ¼ από το frosting και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω από την ανάποδη πλευρά και απλώνουμε το ¼ από το frosting.
Τοποθετούμε και το τρίτο παντεσπάνι από την κανονική πλευρά, βάζουμε το υπόλοιπο frosting και απλώνουμε με μία σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Φροντίζουμε να καλυφθεί η τούρτα και περιμετρικά.
Βάζουμε περιμετρικά χωνάκια που τα έχουμε κόψει κάθετα και τα γεμίζουμε με σαντιγί.
Σερβίρουμε με καραμέλες γάλακτος, σιρόπι καραμέλα και γλυκό του κουταλιού κεράσι.