Υλικά Συνταγής

1 κιλό μοσχάρι
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κλωνάρια σέλερι
2 σκ. σκόρδο
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 δαφνόφυλλο
1 κλωνάρι θυμάρι
1 ντομάτα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1½ κ.σ. αλεύρι
¼ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε κοκκινιστό μοσχάρι κρασάτο, σκουπίζουμε πρώτα το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με 1,5 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε 1/4 φλ. ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν. Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι. Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.

Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρουμε με μανιτάρια σωτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: argiro.gr