Συστατικά

Για τη μαρινάδα

50 γρ. ελαιόλαδο
2 κύβους κότας
1 κ.γ. μπούκοβο

Για το κρέας

4 κιλά χοιρινό, χέρι ή μπούτι
2-3 κλ. δεντρολίβανο
4-5 κλ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
300 γρ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα, dijon
570 γρ. ανανά, σε κονσέρβα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες με τη φλούδα τους

Για το γλάσο

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
330 ml Coca-Cola

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Για τη μαρινάδα

Βάζουμε στο μούλτι 50 γρ. ελαιόλαδο, τους κύβους κοτόπουλο, το μπούκοβο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το κρέας

Σε ένα άδειο ταψί 30x40 απλώνουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και βάζουμε από πάνω το κρέας.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κρέας και την απλώνουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
Προσθέτουμε το νερό στο ταψί, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 3- 3 ½ ώρες.

Για το γλάσο

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη ρίχνουμε τον χυμό από την κονσέρβα του ανανά και την coca-cola.
Ανακατεύουμε και βράζουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά το γλάσο.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για το κρέας (συνέχεια)

Βάζουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Παίρνουμε μία μία τις βρασμένες πατάτες και τις πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να σπάσουν.
Τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τις ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις γυρνάμε ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και ρίχνουμε όλο το ζουμί στο τηγάνι με τις πατάτες ώστε να απορροφήσουν τη γεύση από το κρέας.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα στο χοιρινό και την απλώνουμε με ένα πινέλο ώστε να καλύψει όλη την επιφάνειά του.
Στη συνέχεια, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τα κομμάτια ανανά και τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρέας.
Βάζουμε ξανά το χοιρινό στον φούρνο ξεσκέπαστο και το ψήνουμε στους 230° C στον αέρα για 10-20 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με τις πατάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ζουμί από το ταψί.

πηγή: akispetretzikis.com