1 πρέζα αλάτι
550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
Για τη γέμιση
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια, σπασμένη με τα δάχτυλά μας
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξερό δυόσμο ή 10 φρέσκα φύλλα, ψιλοκομμένα
50 γρ. γάλα (αν η μυζήθρα είναι πολύ ξερή)
Για τη συναρμολόγηση
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
μέλι, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης Για τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο πλαστικό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε στην αρχή με το κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια, μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει.
Το βάζουμε στο μπολ, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα, και το αφήνουμε στον πάγκο ή στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το γάλα. Θέλουμε να έχουμε μια γέμιση που να πλάθεται.
Σε περίπτωση που η μυζήθρα είναι λίγο στεγνή, προσθέτουμε λίγο λίγο από το γάλα, μέχρι να πάρουμε τη σύσταση που θέλουμε.
Για τη συναρμολόγηση
Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1-2 χιλ., πασπαλίζοντας με αλεύρι για να μην κολλάει.
Με ένα κουπ-πατ ή ένα ποτήρι, κόβουμε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 7-8 εκ.
Μοιράζουμε τη γέμιση στους δίσκους με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού και τους διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας μισοφέγγαρα.
Με ένα πιρούνι πιέζουμε καλά την ένωση, ώστε να μην ανοίξουν τα μυζηθροπιτάκια κατά το τηγάνισμα.
Σε περίπτωση που δεν κολλάει το ζυμάρι στην ένωση, αλείφουμε με λίγο νερό και πιέζουμε με το πιρούνι.
Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει, και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα.
Τα στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με μέλι.