Απλά και εύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Υλικά
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι vanilla extract
1/2 κουταλάκι baking powder
Για το icing
200 γραμ. Λευκή σοκολάτα
M&Ms
Εκτέλεση
1 ώρα
Σε ενα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι.
Αναμιγνύετε (με μίξερ χεριού) το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψετε να γίνει η ζυμη.
Τυλίγετε τη ζυμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο (στην κατάψυξη) για 20 λεπτά.
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Ετοίμαζετε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ανοίγετε τη ζυμη με πάχος 3/4 εκατοστού. Τα θέλουμε λιγάκι χοντρά. Τα κόβετε με σχήματα της επιλογής σας (πχ assorted Christmas cookie cutters).
Τα ψήνετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για να τα στολίσετε, λιώνετε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπαν-μαρί. Τη χωρίζετε σε πιατάκια και προσθέτετε χρώματα σε κάθε δοχείο. Απλώνετε λίγη σοκολάτα σε κάθε μπισκότο και το διακοσμείτε με Μ&Μs.
ΠΗΓΗ:cookpad.com
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
125 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι vanilla extract
1/2 κουταλάκι baking powder
Για το icing
200 γραμ. Λευκή σοκολάτα
M&Ms
Εκτέλεση
1 ώρα
Σε ενα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι.
Αναμιγνύετε (με μίξερ χεριού) το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια.
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψετε να γίνει η ζυμη.
Τυλίγετε τη ζυμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο (στην κατάψυξη) για 20 λεπτά.
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 165 βαθμούς. Ετοίμαζετε ενα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ανοίγετε τη ζυμη με πάχος 3/4 εκατοστού. Τα θέλουμε λιγάκι χοντρά. Τα κόβετε με σχήματα της επιλογής σας (πχ assorted Christmas cookie cutters).
Τα ψήνετε για 8 λεπτά. Τα αφήνετε 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για να τα στολίσετε, λιώνετε τη λευκή σοκολάτα με τη μέθοδο μπαν-μαρί. Τη χωρίζετε σε πιατάκια και προσθέτετε χρώματα σε κάθε δοχείο. Απλώνετε λίγη σοκολάτα σε κάθε μπισκότο και το διακοσμείτε με Μ&Μs.
ΠΗΓΗ:cookpad.com