Υλικά
Για τη σαλάτα
- 300 γρ. μπρόκολο, μπουκετάκια
- 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
- 200 γρ. λάχανο, κόκκινο
- 2 καρότα
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 250 γρ. σπανάκι, baby
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 1 κ.σ. ηλιόσπορο
Για το dressing
- 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό, από 1 λεμόνι
- 60 γρ. μουστάρδα, wholegrain
- 1 κ.σ. μέλι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα λαχανάκια βρυξελλών σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρυώνουμε σε κρύο τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια 1εκ. Τα βάζουμε και αυτά στο μπολ.
Προσθέτουμε το σπανάκι στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια μας τα λαχανικά.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τον ηλιόσπορο για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Για το dressing
Τρίβουμε το τζίντζερ σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα με το dressing.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com