Έτσι γίνονται στο φούρνο τα πεντανόστιμα ρεβίθια με λαχανικά
Άλλο ένα πολύ ωραίο φαγητό, όσπριο ωραίο, νόστιμο, θρεπτικό, τα ρεβίθια που σήμερα θα τα κάνουμε αλλιώς.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε, ένα πακέτο ρεβίθια, δυο τρία κολοκυθάκια δυο τρεις μελιτζάνες, δυο τρία καρότα, ντομάτες σε φέτες, ένα κύβο λαχανικών, λάδι και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.
Ας το φτιάξουμε τώρα, αρχικά θα πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, ώστε να είναι έτοιμα για να τα βράσουμε την άλλη μέρα, θα τα βράσουμε με τον κύβο λαχανικών και λίγο λάδι, δεν αλατοπιπερώνουμε τώρα στο βράσιμο, αλλά μετά στο ταψί μας πριν τα φουρνίσουμε.
Αφού τα βράσουμε καλά, έχουμε κόψει τα λαχανικά μικρά κομμάτια, τις μελιτζάνες χωρίς την φλούδα τους, γίνονται καλύτερες χωρίς φλούδα και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια και τα βάζουμε σ ένα ταψί, ρίχνουμε και όλα τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια, λίγο ακόμη λάδι, το κλαδί δεντρολίβανο και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα πάνω κάτω.
Το ζουμί που έχουμε από το βράσιμο δεν το πετάμε γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε όση ώρα ψήνεται.
Εγώ έβαλα και μια ρίζα τζίντζερ που είχα στο σπίτι και του πήγε πολύ, σας το συνιστώ.
Το φαγητό μας συνοδεύεται από μια πολύ ωραία σαλάτα χωριάτικη, η πράσινη και τυρί φέτα η ξυνομυζήθρα.
Κρασάκι; δεν το συζητώ, επιβάλλεται.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε, ένα πακέτο ρεβίθια, δυο τρία κολοκυθάκια δυο τρεις μελιτζάνες, δυο τρία καρότα, ντομάτες σε φέτες, ένα κύβο λαχανικών, λάδι και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.
Ας το φτιάξουμε τώρα, αρχικά θα πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβίθια από το βράδυ, ώστε να είναι έτοιμα για να τα βράσουμε την άλλη μέρα, θα τα βράσουμε με τον κύβο λαχανικών και λίγο λάδι, δεν αλατοπιπερώνουμε τώρα στο βράσιμο, αλλά μετά στο ταψί μας πριν τα φουρνίσουμε.
Αφού τα βράσουμε καλά, έχουμε κόψει τα λαχανικά μικρά κομμάτια, τις μελιτζάνες χωρίς την φλούδα τους, γίνονται καλύτερες χωρίς φλούδα και βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια και τα βάζουμε σ ένα ταψί, ρίχνουμε και όλα τα λαχανικά μας, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας καλά, ρίχνουμε ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια, λίγο ακόμη λάδι, το κλαδί δεντρολίβανο και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα πάνω κάτω.
Το ζουμί που έχουμε από το βράσιμο δεν το πετάμε γιατί μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε όση ώρα ψήνεται.
Εγώ έβαλα και μια ρίζα τζίντζερ που είχα στο σπίτι και του πήγε πολύ, σας το συνιστώ.
Το φαγητό μας συνοδεύεται από μια πολύ ωραία σαλάτα χωριάτικη, η πράσινη και τυρί φέτα η ξυνομυζήθρα.
Κρασάκι; δεν το συζητώ, επιβάλλεται.