Πεντανόστιμο κοτόπουλο ποπ κορν
Συστατικά
400 γρ. κοτόπουλο, στήθος φιλέτο
50 γρ. ποπ κορν, έτοιμα
50 γρ. ψωμί τριμμένο
1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά, μεσαία
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
σάλτσα BBQ , με μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το pop corn διαδοχικά για 3-4 φορές μέχρι να σπάσει ελαφρά αλλά να μη θρυμματιστεί εντελώς.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο pop corn, μαζί με τη τριμμένη ψίχα ψωμιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Στη συνέχεια βουτάμε τις λωρίδες από το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα.
Τέλος, περνάμε από το μείγμα του pop corn και πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλυφθεί εντελώς με το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι 3 εκ. βάθος. Αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr
400 γρ. κοτόπουλο, στήθος φιλέτο
50 γρ. ποπ κορν, έτοιμα
50 γρ. ψωμί τριμμένο
1 κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά, μεσαία
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
σάλτσα BBQ , με μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες.
Χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια το pop corn διαδοχικά για 3-4 φορές μέχρι να σπάσει ελαφρά αλλά να μη θρυμματιστεί εντελώς.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το θρυμματισμένο pop corn, μαζί με τη τριμμένη ψίχα ψωμιού, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου από το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου.
Στη συνέχεια βουτάμε τις λωρίδες από το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα.
Τέλος, περνάμε από το μείγμα του pop corn και πιέζουμε ελαφρά ώστε να καλυφθεί εντελώς με το μείγμα.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ηλιέλαιο μέχρι 3 εκ. βάθος. Αφήνουμε να ζεσταθεί και τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα μας.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr