Παραδοσιακό γερμανικό cheesecake φούρνου
Υλικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μεσαία
80 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι και στο τέλος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 27 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 90 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα πάνω σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι.
Πηγή: akispetretzikis.com
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μεσαία
80 γρ. κορν φλάουρ
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα, από 1 λεμόνι
χυμό, από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120ο C στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι και στο τέλος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 27 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 90 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μέσα στη φόρμα πάνω σε μία σχάρα.
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κεράσι.
Πηγή: akispetretzikis.com