Αυτό είναι το υλικό που κάνει κάθε κρέας πολύ μαλακό
Όποιο κομμάτι κρέατος κι αν προτιμάς να τρως, είτε μιλάμε για φιλετάκι κοτόπουλο είτε για πανάκριβο μοσχαράκι, μπορείς να κάνεις και το πιο σκληρό κομμάτι να γίνει μαλακό σαν καρδιά μαρουλιού.
Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.
Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.
Η μαγειρική σόδα με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος κάτι που κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό πιο δύσκολο να ενωθούν.
Κι αν μας έχασες στην επιστημονική μετάφραση, κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.
Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.
Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.
Προτού λοιπόν μαγειρέψεις κάποιο σκληρό κομμάτι κρέατος, μπορείς είτε να το μαρινάρεις με κάτι όξινο, όπως το λεμόνι ή το κρασί ή με κάτι με περισσότερα ένζυμα, όπως είναι η παπάγια ή ο χυμός ανανά. Μπορείς επίσης να έχεις μαλακό κρέας αν το βάλεις να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για πολλές ώρες.
Υπάρχει όμως και ένα μυστικό που μπορεί να μην το γνωρίζεις αλλά θα κάνει το κρέας να λιώνει πραγματικά στο στόμα.
Η μαγειρική σόδα με την αλκαλικότητά της επιφάνειας του κρέατος κάτι που κάνει τις πρωτεΐνες σε αυτό πιο δύσκολο να ενωθούν.
Κι αν μας έχασες στην επιστημονική μετάφραση, κάνε απαλό μασάζ με μαγειρική σόδα πάνω στο κρέας (προσοχή, όχι μπέικιν πάουντερ), βάλε το κρέας στο ψυγείο για τρεις με πέντε ώρες και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό. Έπειτα, μαγείρεψε το κρέας. Αν έχεις μικρά κομμάτια κρέατος, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.
Μπορείς να βυθίσεις τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα με νερό και σόδα. Για 350 γραμμάρια κρέατος, χρειάζεσαι 1 κουταλιά του γλυκού σόδα και μισή κούπα νερό.
Έπειτα βυθίζεις το κρέας για 15 λεπτά, το στραγγίζεις και το μαγειρεύεις. Το κόλπο της σόδας μπορείς να το βάλεις και στον κιμά, ανακατεύοντας ¾ της κουταλιάς του γλυκού μαγειρική σόδα με 1-1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό, για κάθε 50 γραμμάρια κιμά, χωρίς να χρειαστεί να ξεπλύνεις τη σόδα σε αυτή την περίπτωση. Απλά άσε τη σόδα να δράσει για 20 λεπτά.