Νησιώτικη συνταγή: Γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο
Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
300 γρ. γαρίδες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
μαϊντανός φρέσκος
λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του. Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.
Πηγή: mamapeinao.gr
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
1/2 κ.γλ. σκόρδο λιωμένο
300 γρ. γαρίδες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γλ. μπούκοβο
μαϊντανός φρέσκος
λεμόνι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε αγελαδινό βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά στη φωτιά, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να βγάλει το σκόρδο τα αρώματα και την έντασή του. Τώρα ρίχνουμε τις γαρίδες. Αλατίζουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε μπούκοβο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύστε τον με φρέσκο λεμόνι.
Πηγή: mamapeinao.gr