Μία διαφορετική συνταγή πανακότας
Με εμπειρίες και μνήμες από την Ιταλία η φίλη μου η Μαρία, μας δίνει μια καταπληκτική Πανακότα.
Θα χρειαστούμε 600γραμ κρέμα γάλακτος, 50γραμμ ζάχαρη, 150γραμ γάλα, 6 μικρές ζελατίνες, μαύρη φυσική βανίλια, και ένα κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη η σε υγρή μορφή.
Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες στο νερό να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την φυσική μαύρη βανίλια, τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, την ζάχαρη να βράσουν.
Ανακατεύουμε απαλά κι όταν πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την μαστίχα Χίου, και ανακατεύουμε καλά..
Βάζουμε την πανακότα σε φόρμα, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με ότι μας αρέσει, της πάει πολύ το σιρόπι βύσσινο ,φράουλα, και το σιρόπι με κράνμπερι.
Σιρόπι με κράνμπερι
350 γρ. φρέσκα cranberry, μισή κούπα χυμό πορτοκάλι, μισή κούπα νερό και λίγο λιγότερο από μια κούπα ζάχαρη.
Ξεπλένουμε καλά τα cranberry, τα βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι με το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, τ αφήνουμε για δέκα δεκαπέντε λεπτά και όσο το σιρόπι ετοιμάζεται τα cranberry θα «σκάνε», αλλά μη σας ανησυχήσει, έτσι σκάνε αυτά, ανακατεύουμε σιγά σιγά και το σιρόπι θα ετοιμαστεί χωρίς να κάνετε τίποτ άλλο, το αφήνετε μόνο να κρυώσει.
Θα χρειαστούμε 600γραμ κρέμα γάλακτος, 50γραμμ ζάχαρη, 150γραμ γάλα, 6 μικρές ζελατίνες, μαύρη φυσική βανίλια, και ένα κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη η σε υγρή μορφή.
Αρχικά βάζουμε τις ζελατίνες στο νερό να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την φυσική μαύρη βανίλια, τις ζελατίνες που έχουν μαλακώσει, την ζάχαρη να βράσουν.
Ανακατεύουμε απαλά κι όταν πάρει βράση αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την μαστίχα Χίου, και ανακατεύουμε καλά..
Βάζουμε την πανακότα σε φόρμα, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν την ξεφορμάρουμε, την περιχύνουμε με ότι μας αρέσει, της πάει πολύ το σιρόπι βύσσινο ,φράουλα, και το σιρόπι με κράνμπερι.
Σιρόπι με κράνμπερι
350 γρ. φρέσκα cranberry, μισή κούπα χυμό πορτοκάλι, μισή κούπα νερό και λίγο λιγότερο από μια κούπα ζάχαρη.
Ξεπλένουμε καλά τα cranberry, τα βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι με το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, τ αφήνουμε για δέκα δεκαπέντε λεπτά και όσο το σιρόπι ετοιμάζεται τα cranberry θα «σκάνε», αλλά μη σας ανησυχήσει, έτσι σκάνε αυτά, ανακατεύουμε σιγά σιγά και το σιρόπι θα ετοιμαστεί χωρίς να κάνετε τίποτ άλλο, το αφήνετε μόνο να κρυώσει.