Αυτό το τυρόψωμο με καλαμποκάλευρο θα θες να το φτιάχνεις κάθε μέρα
Το κλασσικό τυρόψωμο της πατρίδας μου στην Αρκαδία, το τηγάνιζαν, ήταν υπέροχο δεν μπορώ να πω, όμως η ζωή αλλάζει, προχωρά και βελτιώνεται, για ωραία γεύση λοιπόν, αλλά κυρίως για καλή υγεία φτιάχνουμε τυρόψωμο σαν πίττακαι το ψήνουμε στον φούρνο.
Ας το φτιάξουμε…
Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…
Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, 300 γρ περίπου φέτα τυρί, μισό ποτήρι λάδι,ενάμισηποτήρι γάλα,τρία αυγά, λίγο πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η φέτα και το γιαούρτι, 300 γρ. περίπου καλαμποκάλευρο, ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμιμαύρο και ξανθό για το πασπάλισμα.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά,εκτός από το καλαμποκάλευρομε το μπέκιν που θα τα ανακατέψετε τελευταία.
Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά, συμπληρώνετε το καλαμποκάλευρο λίγο λίγο για να μην σφίξει πολύ ο χυλός, τον θέλουμε παχύρευστο, μόλιςγίνειλοιπόν έναςωραίοςχυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένοταψάκι,πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμικαι ψήστε το μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμο.
Ας το φτιάξουμε…
Ανάψτε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε…
Θα χρειαστούμε μισό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι του κιλού, 300 γρ περίπου φέτα τυρί, μισό ποτήρι λάδι,ενάμισηποτήρι γάλα,τρία αυγά, λίγο πιπέρι, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχει η φέτα και το γιαούρτι, 300 γρ. περίπου καλαμποκάλευρο, ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ, θα χρειαστούμε επίσης λίγο σουσάμιμαύρο και ξανθό για το πασπάλισμα.
Ανακατεύετε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά καλά,εκτός από το καλαμποκάλευρομε το μπέκιν που θα τα ανακατέψετε τελευταία.
Τα ανακατεύετε όλα λοιπόν πολύ καλά, συμπληρώνετε το καλαμποκάλευρο λίγο λίγο για να μην σφίξει πολύ ο χυλός, τον θέλουμε παχύρευστο, μόλιςγίνειλοιπόν έναςωραίοςχυλός, θα τον αδειάσετε σ ένα λαδωμένοταψάκι,πασπαλίστε τον με λίγο σουσάμικαι ψήστε το μια ώρα περίπου, μέχρι να κάνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα από πάνω και είναι έτοιμο.