Μοναδική συνταγή για αρνάκι λαδορίγανη της Λαμπρής
Αυτό το Πάσχα λόγω των συνθηκών θα το γιορτάσουμε ο καθένας μας στο σπίτι του, με συνέπεια, υπομονή και πειθαρχία για να ξαναείμαστε του χρόνου όλοι μαζί.
Το Πάσχα, συνηθίζονται γενικώς τα σουβλιστά, πολλοί όμως δεν τα κάνουν, για διάφορους λόγους, άλλοιγιατί μένουν στην Αθήνα η σε άλλες μεγάλες πόλεις,άλλοι πάλι δεν ασχολούνται με το… σπορ γιατί δεν το ξέρουν, άλλους τους κουράζει και γενικώς στο πιο ήρεμο και ακούραστο, είναι αυτό που θα σας περιγράψω, που γίνεται στον φούρνο του σπιτιού μας…
Πάμε λοιπόν…
Θα χρειαστούμε το αρνάκι τεμαχισμένο από τον χασάπη, πατάτες, ρίγανη ξερήκαι φρέσκια, κάνα δυο λεμόνια και λαδάκι…
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες μας και τις χοντροκόψουμε, τις βάζουμε μέσα στην γάστρα και τις αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε την ρίγανή μας και αν έχουμε, δίνει ιδιαίτερο άρωμα, βάζουμε και κάνα δυο κλαράκια φρέσκη.
Πάνω από τις πατάτες, βάζουμε το αρνάκι αφού και αυτό το έχουμε αλατοπιπερώσει, έχοντας βάλει και την ρίγανη.
Στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι μας, λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, περίπου στις δέκα και με θερμοκρασία φούρνου 140 βαθμούς πάνω κάτω και το ψητό μας όλη νύχτα θα ετοιμάζεται…
Όταν θα σηκωθείτε το πρωί, το αρνάκι σας θα είναι έτοιμο, αν το θέλετε πιο ξεροψημένο, που θα είναι, βγάζετε το καπάκι της γάστρας, ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο και είναι έτοιμο.
Στο Πασχαλιάτικο τραπέζι, θα έχουμε μια πλούσιαπράσινη σαλάτα,ανθότυρο, κάποια άλλα τυριά της αρεσκείας σας, τα κόκκινα αυγά, που μετά το τσούγκρισμα, καθαρίζονται, μπαίνουν στην πιατέλα κομμένα, με λαδόξιδο, οπωσδήποτε κρασί και φρέσκο ψωμί.
Για επιδόρπιο εγώ θα έχω στραγγιστό γιαούρτι με γλυκό κουταλιού, έχω απ όλα, νεράντζι, φράουλα, σταφύλι, κυδώνι, περγαμόντο, πορτοκάλι, το ωραιότερο γλύκισμα με την λιγότερη θερμιδική επιβάρυνση.
Ξέχασα κάτι; εσείς ξέρετε, ότι άλλο επιθυμείτε…
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα για όλους…
Το Πάσχα, συνηθίζονται γενικώς τα σουβλιστά, πολλοί όμως δεν τα κάνουν, για διάφορους λόγους, άλλοιγιατί μένουν στην Αθήνα η σε άλλες μεγάλες πόλεις,άλλοι πάλι δεν ασχολούνται με το… σπορ γιατί δεν το ξέρουν, άλλους τους κουράζει και γενικώς στο πιο ήρεμο και ακούραστο, είναι αυτό που θα σας περιγράψω, που γίνεται στον φούρνο του σπιτιού μας…
Πάμε λοιπόν…
Θα χρειαστούμε το αρνάκι τεμαχισμένο από τον χασάπη, πατάτες, ρίγανη ξερήκαι φρέσκια, κάνα δυο λεμόνια και λαδάκι…
Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες μας και τις χοντροκόψουμε, τις βάζουμε μέσα στην γάστρα και τις αλατοπιπερώνουμε καλά, ρίχνουμε την ρίγανή μας και αν έχουμε, δίνει ιδιαίτερο άρωμα, βάζουμε και κάνα δυο κλαράκια φρέσκη.
Πάνω από τις πατάτες, βάζουμε το αρνάκι αφού και αυτό το έχουμε αλατοπιπερώσει, έχοντας βάλει και την ρίγανη.
Στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι μας, λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, περίπου στις δέκα και με θερμοκρασία φούρνου 140 βαθμούς πάνω κάτω και το ψητό μας όλη νύχτα θα ετοιμάζεται…
Όταν θα σηκωθείτε το πρωί, το αρνάκι σας θα είναι έτοιμο, αν το θέλετε πιο ξεροψημένο, που θα είναι, βγάζετε το καπάκι της γάστρας, ανεβάζετε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για ένα τέταρτο και είναι έτοιμο.
Στο Πασχαλιάτικο τραπέζι, θα έχουμε μια πλούσιαπράσινη σαλάτα,ανθότυρο, κάποια άλλα τυριά της αρεσκείας σας, τα κόκκινα αυγά, που μετά το τσούγκρισμα, καθαρίζονται, μπαίνουν στην πιατέλα κομμένα, με λαδόξιδο, οπωσδήποτε κρασί και φρέσκο ψωμί.
Για επιδόρπιο εγώ θα έχω στραγγιστό γιαούρτι με γλυκό κουταλιού, έχω απ όλα, νεράντζι, φράουλα, σταφύλι, κυδώνι, περγαμόντο, πορτοκάλι, το ωραιότερο γλύκισμα με την λιγότερη θερμιδική επιβάρυνση.
Ξέχασα κάτι; εσείς ξέρετε, ότι άλλο επιθυμείτε…
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα για όλους…