Σορμπέ….η ελληνικά, μια δροσερή γρανίτα φράουλα
Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα οι μέρες με την ανυπόφορη ζέστη, θέλουν δροσιστικά πράγματα αλλά «τερψιλαρύγγια»…
Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο, δροσιστικό γλύκισμα, πανεύκολο και με ελάχιστες θερμίδες…
Άντε…πάμε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε φράουλες, μαύρη ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό ροδιού και λίγο αλκοόλ, για να μη το αφήσει να γίνει πάγος.
Αυτό είναι μυστικό για όλες τις γρανίτες που φτιάχνετε, λίγο αλκοόλ, δυο τρία σφηνάκια δηλαδή, ανάλογα με την ποσότητα που έχετε και λέγοντας αλκοόλ, εννοούμε ρακή, βότκα, τζιν, διάφανα αλκοολούχα και χωρίς γεύσεις κι αρώματα, για να μη μας χαλάσουν την βασική μας γεύση.
Πάμε…
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις περνάμε από το μούλτι για να γίνουν λιώμα… αμέσως μετά, το βάζουμε στο σκεύος που θα μπει στην κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, για ¾ του κιλού φράουλες που έκανα εγώ, έριξα πέντε κουταλιές της σούπας, αν είναι λίγο ξινές βάλτε πιο πολύ, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και το αλκοόλ, εγώ έβαλα ρακή, αλλά πολύ καλό είναι και το τζίν.
Αφού τα ανακατέψουμε όλα καλά, τα βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από περίπου τέσσερις ώρες το βγάζετε και το ανακατεύετε καλά καλά με το μίξερ χειρός, το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει.
Αυτό ήταν….
Σερβίρεται η σε ψηλό ποτήρι σωλήνα η σε κοντό κολονάτο, γιατί είπαμε… έχει αξία η γεύση, αλλά και η εμφάνιση!!!!
Γι αυτό σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο, δροσιστικό γλύκισμα, πανεύκολο και με ελάχιστες θερμίδες…
Άντε…πάμε να το φτιάξουμε…
Θα χρειαστούμε φράουλες, μαύρη ζάχαρη, μισό ποτήρι χυμό ροδιού και λίγο αλκοόλ, για να μη το αφήσει να γίνει πάγος.
Αυτό είναι μυστικό για όλες τις γρανίτες που φτιάχνετε, λίγο αλκοόλ, δυο τρία σφηνάκια δηλαδή, ανάλογα με την ποσότητα που έχετε και λέγοντας αλκοόλ, εννοούμε ρακή, βότκα, τζιν, διάφανα αλκοολούχα και χωρίς γεύσεις κι αρώματα, για να μη μας χαλάσουν την βασική μας γεύση.
Πάμε…
Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις περνάμε από το μούλτι για να γίνουν λιώμα… αμέσως μετά, το βάζουμε στο σκεύος που θα μπει στην κατάψυξη και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, για ¾ του κιλού φράουλες που έκανα εγώ, έριξα πέντε κουταλιές της σούπας, αν είναι λίγο ξινές βάλτε πιο πολύ, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε τον χυμό ροδιού και το αλκοόλ, εγώ έβαλα ρακή, αλλά πολύ καλό είναι και το τζίν.
Αφού τα ανακατέψουμε όλα καλά, τα βάζουμε στην κατάψυξη και μετά από περίπου τέσσερις ώρες το βγάζετε και το ανακατεύετε καλά καλά με το μίξερ χειρός, το ξαναβάζετε στην κατάψυξη και το αφήνετε να παγώσει.
Αυτό ήταν….
Σερβίρεται η σε ψηλό ποτήρι σωλήνα η σε κοντό κολονάτο, γιατί είπαμε… έχει αξία η γεύση, αλλά και η εμφάνιση!!!!