Γλυκό του κουταλιού φράουλα για να γλείφεις τα δάχτυλά σου
Ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού και πανεύκολο, μπορεί να φαγωθεί μόνο του, να συνοδεύσει το παγωτό μας η το γιαούρτι μας.
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε ένα κιλό φράουλες, όχι πολύ ώριμες, να κρατάνε λίγο, 850 γραμμάρια ζάχαρη, πάντα βάζω λίγο λιγότερο από το βάρος τους για να μην είναι πολύ γλυκό, ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα και χυμό από μισό λεμόνι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας την ζάχαρη ενδιάμεσα, φράουλες ζάχαρη, φράουλες ζάχαρη, βάζουμε κι ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα, αν δεν έχετε βάλτε ένα σφηνάκι κονιάκ και αφήστε τες μέχρι την άλλη μέρα να βγάλουν τα νερά τους.
Την άλλη μέρα ανοίγετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία κι αφήνετε να βράσουν, στην αρχή αφρίζουν, αν είναι πολύς ο αφρός και χρειάζεται, ξαφρίστε τες λίγο.
Αφήστε τες να βράσουνσιγά,μέχρι να δέσει το σιρόπι τους, δεν θα χρειαστεί πάνω από είκοσι με είκοσιπέντελεπτά, πάντασε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε.
Να το φυλάξετε σε γυάλινο βαζάκι μέσα στο ψυγείο, γιατί η φράουλα είναι πολύ ευαίσθητη.
Για να το φτιάξουμε θα χρειαστούμε ένα κιλό φράουλες, όχι πολύ ώριμες, να κρατάνε λίγο, 850 γραμμάρια ζάχαρη, πάντα βάζω λίγο λιγότερο από το βάρος τους για να μην είναι πολύ γλυκό, ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα και χυμό από μισό λεμόνι.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο και τις βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας την ζάχαρη ενδιάμεσα, φράουλες ζάχαρη, φράουλες ζάχαρη, βάζουμε κι ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα, αν δεν έχετε βάλτε ένα σφηνάκι κονιάκ και αφήστε τες μέχρι την άλλη μέρα να βγάλουν τα νερά τους.
Την άλλη μέρα ανοίγετε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία κι αφήνετε να βράσουν, στην αρχή αφρίζουν, αν είναι πολύς ο αφρός και χρειάζεται, ξαφρίστε τες λίγο.
Αφήστε τες να βράσουνσιγά,μέχρι να δέσει το σιρόπι τους, δεν θα χρειαστεί πάνω από είκοσι με είκοσιπέντελεπτά, πάντασε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε.
Να το φυλάξετε σε γυάλινο βαζάκι μέσα στο ψυγείο, γιατί η φράουλα είναι πολύ ευαίσθητη.