Συστατικά

2 κολοκυθάκια, μέτρια
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ξερό
250 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κυβάκια 2 εκ.
16 ντοματίνια

Για τη μαρινάδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μουστάρδα, ντιζόν


Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολάκι και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τα σουβλάκια

Βάζουμε τα καλαμάκια σε νερό να μουσκέψουν για 30 λεπτά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ανοξείδωτες σούβλες.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δύο κατά μήκος και μετά κόβουμε το κάθε μισό κολοκυθάκι σε χοντρά ημισφαίρια 1,5-2 εκ.
Κόβουμε το κρεμμύδι στα 6 και χωρίζουμε τα φύλλα του.
Περνάμε εναλλάξ στα καλαμάκια ή στις σούβλες τα κολοκυθάκια, το τυρί, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια.
Ψήνουμε στα κάρβουνα απλώνοντας τη μαρινάδα με ένα πινέλο.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com