Σπιτικές καραμέλες γάλακτος
Συστατικά
90 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, το βούτυρο και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 3 ½ λεπτά. Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, αλάτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 3 ½ λεπτά.
Αφαιρούμε με προσοχή γιατί το μείγμα καίει πολύ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί 18x18 εκ. και λαδώνουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα μέσα και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες για να σφίξει καλά.
Κόβουμε σε καραμέλες 2 εκ. και σερβίρουμε.
Tip
Συντηρούνται σκεπασμένες με λαδόκολλα στο ψυγείο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν και σερβίρουμε.
Ο κάθε φούρνος μικροκυμάτων είναι διαφορετικός και έχει διαφορετική ισχύ. Θέλει προσοχή στο χρώμα. Το μείγμα πρέπει να πάρει ένα ελαφρύ καραμελένιο χρώμα. Δεν πρέπει να γίνει καφέ. Όταν βάλουμε το μείγμα στο ταψάκι αυτό σκληραίνει. Μην παρασυρθείτε και το “ψήσετε” παραπάνω.
ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com
90 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, το βούτυρο και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 3 ½ λεπτά. Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το μέλι, αλάτι, καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 3 ½ λεπτά.
Αφαιρούμε με προσοχή γιατί το μείγμα καίει πολύ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
Απλώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί 18x18 εκ. και λαδώνουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα μέσα και φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-8 ώρες για να σφίξει καλά.
Κόβουμε σε καραμέλες 2 εκ. και σερβίρουμε.
Tip
Συντηρούνται σκεπασμένες με λαδόκολλα στο ψυγείο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν και σερβίρουμε.
Ο κάθε φούρνος μικροκυμάτων είναι διαφορετικός και έχει διαφορετική ισχύ. Θέλει προσοχή στο χρώμα. Το μείγμα πρέπει να πάρει ένα ελαφρύ καραμελένιο χρώμα. Δεν πρέπει να γίνει καφέ. Όταν βάλουμε το μείγμα στο ταψάκι αυτό σκληραίνει. Μην παρασυρθείτε και το “ψήσετε” παραπάνω.
ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com