Υπέροχη συνταγή για σπιτικό παγωτό καφέ
Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσιστικό παγωτό για να μας γλυκάνει και να μας ξυπνήσει τις αισθήσεις με την δύναμη του καφέ…
Θα χρειαστούμε 200 γρ. γάλα πλήρες, 170 γρ. ζάχαρη, λίγο αλάτι στη μύτη του μικρού κουταλιού, 1 βανίλια, ένα κουτάκι των 250 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική και φυσικά καφέ.
Μπορείτε να βάλετε όποιο είδος καφέ προτιμάτε, εσπρέσο, η νες καφέ …την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τον πόσο δυνατή θέλετε την γεύση του καφέ στο παγωτό σας, η συνταγή θέλει τρία κουταλάκια του γλυκού νες η ένα φλιτζανάκι εσπρέσο…
Και πάλι είπαμε εσείς κανονίζετε…
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τον καφέ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, δεν το βράζουμε το μείγμα, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε για λίγο, το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά καλά…
Μετά χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε στο κρύο μείγμα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα ταυλικά.
Μεταφέρουμε το παγωτό μας σ ένα δοχείο για κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες.
Όσοι έχετε παγωτομηχανή, κάντε ότι λένε οι οδηγίες.
Χωρίς παγωτομηχανή, για να γίνει το παγωτό αφράτο, μετά από δυο ώρες χτυπήστε το για λίγο με το μίξερ χειρός και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.
Αν το χτυπήσετε κατά διαστήματα περίπου μιας ώρας δυο τρεις φορές, το παγωτό θα γίνει πολύ αφράτο…
Όταν είναι να σερβίρετε το παγωτό, θα το βγάλετε από την κατάψυξη δέκα λεπτά πιο πριν για να μαλακώσει λίγο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα…
Θα χρειαστούμε 200 γρ. γάλα πλήρες, 170 γρ. ζάχαρη, λίγο αλάτι στη μύτη του μικρού κουταλιού, 1 βανίλια, ένα κουτάκι των 250 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική και φυσικά καφέ.
Μπορείτε να βάλετε όποιο είδος καφέ προτιμάτε, εσπρέσο, η νες καφέ …την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τον πόσο δυνατή θέλετε την γεύση του καφέ στο παγωτό σας, η συνταγή θέλει τρία κουταλάκια του γλυκού νες η ένα φλιτζανάκι εσπρέσο…
Και πάλι είπαμε εσείς κανονίζετε…
Σ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και τον καφέ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, δεν το βράζουμε το μείγμα, προσθέτουμε την βανίλια, ανακατεύουμε για λίγο, το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά καλά…
Μετά χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ανακατεύουμε στο κρύο μείγμα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα ταυλικά.
Μεταφέρουμε το παγωτό μας σ ένα δοχείο για κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει για 4-6 ώρες.
Όσοι έχετε παγωτομηχανή, κάντε ότι λένε οι οδηγίες.
Χωρίς παγωτομηχανή, για να γίνει το παγωτό αφράτο, μετά από δυο ώρες χτυπήστε το για λίγο με το μίξερ χειρός και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.
Αν το χτυπήσετε κατά διαστήματα περίπου μιας ώρας δυο τρεις φορές, το παγωτό θα γίνει πολύ αφράτο…
Όταν είναι να σερβίρετε το παγωτό, θα το βγάλετε από την κατάψυξη δέκα λεπτά πιο πριν για να μαλακώσει λίγο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα…