Συστατικά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. γάλα, πλήρες
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
2 αβγά, μεγάλα
150 γρ. μύρτιλα (blueberries)
Για το frosting

150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη άχνη
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. μύρτιλα (blueberries), +έξτρα 12 για το σερβίρισμα
ινδοκάρυδο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα muffins

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C στον αέρα.
Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια σε δύο φόρμες για muffin με 6 θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, την κρυσταλλικλη και την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το φτερό.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ, και χτυπάμε απαλά 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Προσθέτουμε τα μύρτιλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να πάνε σε όλο το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί με ένα ίσιο μαχαίρι τρυπώντας τα. Εάν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε είναι έτοιμα.

Για το frosting

Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αφού αφρατέψουν καλά, προσθέτουμε στον κάδο τα μύρτιλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σπάσουν, και με το χρώμα τους να βάψουν το frosting.
Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ισία μύτη 8 mm και με κυκλικές κινήσεις διακοσμούμε τα muffins.
Σερβίρουμε το κάθε muffin με ένα μύρτιλο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com