Συνταγή για πεντανόστιμο γαύρο λαδορίγανη στο φούρνο
Ένα πανεύκολο, οικονομικό και υπέροχα γευστικό φαγητό, είναι αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, για να μην πούμε πόσο θρεπτικό και υγιεινό είναι και ποσά Ω3 περιέχει!!
Θα χρειαστούμε γαύρο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, ένα λεμόνι και λάδι.
Παίρνουμε ένα ταψί, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, η πυρέξ και βάζουμε μέσα τον γαύρο αφού τον
καθαρίσουμε και τον πλύνουμε, τώρα αυτό το κάνουν όλοι οι ψαράδες και στην λαϊκή επίσης, στα δικά μου χρόνια τα πιο πίσω, αυτό δεν γινόταν…
Λοιπόν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να πάνε παντού, στρώνουμε ωραία τα γαβράκια στο ταψί μας, κόβουμε το λεμόνι φέτες λεπτές και τις βάζουμε από πάνω, ρίχνουμε το λάδι, πολύ λίγο νεράκι γιατί βγάζουν και οι γαύροικαι τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Σερβίρεται με χόρτα βραστά η ότι άλλο επιθυμείτε…
Κρασάκι η μπύρα; δεν το συζητώ, επιβάλλεται…
Θα χρειαστούμε γαύρο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη, θυμάρι, ένα λεμόνι και λάδι.
Παίρνουμε ένα ταψί, αν είναι κεραμικό ακόμα καλύτερα, η πυρέξ και βάζουμε μέσα τον γαύρο αφού τον
καθαρίσουμε και τον πλύνουμε, τώρα αυτό το κάνουν όλοι οι ψαράδες και στην λαϊκή επίσης, στα δικά μου χρόνια τα πιο πίσω, αυτό δεν γινόταν…
Λοιπόν, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να πάνε παντού, στρώνουμε ωραία τα γαβράκια στο ταψί μας, κόβουμε το λεμόνι φέτες λεπτές και τις βάζουμε από πάνω, ρίχνουμε το λάδι, πολύ λίγο νεράκι γιατί βγάζουν και οι γαύροικαι τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Σερβίρεται με χόρτα βραστά η ότι άλλο επιθυμείτε…
Κρασάκι η μπύρα; δεν το συζητώ, επιβάλλεται…