ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16.09.2019 15:23
Πεντανόστιμα αλμυρά muffins με κιμά
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 ντομάτα
- 4 αβγά, μέτρια
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
- Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για muffins, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά τους.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τσένταρ.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.