Συστατικά

  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ντομάτα
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μια φόρμα για muffins 6 θέσεων και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
  • Μοιράζουμε τον κιμά στις θήκες για muffins, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματά τους.
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
  • Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά.
  • Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τσένταρ.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή:akispetretzikis.com