Εύκολη συνταγή για δροσερό τσιζ κέϊκ φράουλα
Υλικά
Για το μπισκότο
Για το μπισκότο
- 150 γραμ. μπισκότα digestive (αλεσμένα σε τρίμματα)
- 2 κ.σ. γεμάτες λιωμένο βούτυρο
- λίγο ξύσμα λάιμ
- 6 κ.σ. χυμό φράουλας
- 1 κιλό φράουλες (κατακόκκινες-ώριμες και σφιχτές)
- 100 γραμ. ζάχαρη
- χυμό από μισό λάιμ
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. κορν φλαόυρ (διαλυμένο σε λίγο νερό)
- 2 φύλλα ζελατίνα
- 1 κ.γλ. χυμό λάιμ
- 2 κ.γλ. νερό
- 400 γραμ. τυρί κρέμα
- 250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
- 300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γλ υγρή βανίλια
- φύλλα δυόσμου
- Για το εύκολο τσιζκέικ φράουλα χωρίς ψήσιμο, ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για το μπισκότο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Κρατάμε τα 2/3 από τις φράουλες χωριστά. Βάζουμε σε μπολ το 1/3 από τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό, ο κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το νερό.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να δέσει η σάλτσα. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τις φράουλες να κρυώσουν καλά.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνα για 5΄σε κρύο νερό να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε το νερό με το χυμό. Στύβουμε τη ζελατίνα και τη διαλύουμε στο καυτό νερό.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο σε μίξερ χειρός μεσαίας ταχύτητας, να αφρατέψουν και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και τη βανίλια ανακατεύοντας ώστε να πάει παντού.
- Σε ένα διάφανο μπολ, στενό και ψηλό, κάνουμε στρώση το μπισκότο, μετά βάζουμε την κρέμα τυριού και τέλος κάνουμε στρώση τη φράουλα.
- Παγώνουμε για μερικές ώρες.
- Γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.