Εύκολη συνταγή για τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Συστατικά
- 5 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
- 2 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. γάλα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
- 100 γρ. φέτα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
- 2 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.