Συστατικά

  • 5 γρ. βούτυρο, για τη φόρμα
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 150 γρ. γάλα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. mix τυριών, τριμμένα
  • 100 γρ. φέτα
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.
πηγή:akispetretzikis.com