Συστατικά

  • 100 γρ. αρακά, κτψ.
  • 1 αγγούρι
  • 1 ντομάτα, μικρή
  • 1 καρότο
  • 1 κλ. σέλερι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 200 γρ. βίδες, βρασμένες
  • 2 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
  • 150 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. κρουτόν
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεπαγώνουμε τον αρακά σε τρεχούμενο νερό. Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Κόβουμε το αγγούρι και τη ντομάτα σε κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις βρασμένες βίδες και τις ελιές.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με τα κρουτόν και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή: akispetretzikis