Συστατικά
  • 180 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 250 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 40 γρ. κακάο
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. φουντούκια, τριμμένα
  • 400 γρ. dulce de leche
  • κας-κας καρδούλες, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε στα 600 watt για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τα τριμμένα φουντούκια, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 32x25 εκ., το βουτυρώνουμε και το κακαώνουμε.
  • Ρίχνουμε το μισό το μείγμα για το brownie και το απλώνουμε με μια κουτάλα.
  • Βάζουμε μικρές μπαλίτσες από το μισό dulce de leche σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα.
  • Από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα για το brownie.
  • Απλώνουμε καλά ώστε να πάει το μείγμα παντού και ταυτόχρονα σκεπάζουμε το dulce de leche.
  • Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό dulce de leche σε μικρές μπαλίτσες πιέζοντάς τες ελαφρά στο μείγμα του brownie.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το brownie 5 λεπτά μέσα στη φόρμα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια με τα κουπ πατ καρδιά και σερβίρουμε με κας-κας καρδούλες.
πηγή:akispetretzikis