Πεντανόστιμα brownies με καραμέλα σε σχήμα καρδιάς
Συστατικά
- 180 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια
- 4 αβγά, μέτρια
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 40 γρ. κακάο
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. φουντούκια, τριμμένα
- 400 γρ. dulce de leche
- κας-κας καρδούλες, για το σερβίρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη, το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, και ζεσταίνουμε στα 600 watt για 2 λεπτά.
- Αφαιρούμε και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί ζεσταίνουμε για λίγο ακόμα.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
- Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, τα τριμμένα φουντούκια, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 32x25 εκ., το βουτυρώνουμε και το κακαώνουμε.
- Ρίχνουμε το μισό το μείγμα για το brownie και το απλώνουμε με μια κουτάλα.
- Βάζουμε μικρές μπαλίτσες από το μισό dulce de leche σε διάφορα σημεία πάνω από το μείγμα.
- Από πάνω ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα για το brownie.
- Απλώνουμε καλά ώστε να πάει το μείγμα παντού και ταυτόχρονα σκεπάζουμε το dulce de leche.
- Από πάνω προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό dulce de leche σε μικρές μπαλίτσες πιέζοντάς τες ελαφρά στο μείγμα του brownie.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε το brownie 5 λεπτά μέσα στη φόρμα να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια με τα κουπ πατ καρδιά και σερβίρουμε με κας-κας καρδούλες.