Συστατικά
  • 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
  • 100 γρ. σάλτσα ντομάτας, ή ντομάτα κονκασέ
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φύλλα βασιλικού, προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αβγό, τη φρυγανιά, τη μισή μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με καπάκι 20 εκ. σε δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε το τυρί να πάρει πιο έντονο χρυσαφένιο χρώμα, μπορούμε να μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ για 3 λεπτά.
πηγή:akispetretzikis