ΣΥΝΤΑΓΕΣ
19.09.2020 21:32
Λαχταριστή πίτσα από ζυμαρικά - Δύο αγαπημένα πιάτα σε ένα
Συστατικά
- 200 γρ. σπαγγέτι, βρασμένα
- 100 γρ. σάλτσα ντομάτας, ή ντομάτα κονκασέ
- 1 αβγό
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- φύλλα βασιλικού, προαιρετικά
- Ψιλοκόβουμε τα σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το αβγό, τη φρυγανιά, τη μισή μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με καπάκι 20 εκ. σε δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα των ζυμαρικών στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καπακώνουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε το τυρί να πάρει πιο έντονο χρυσαφένιο χρώμα, μπορούμε να μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στο γκριλ για 3 λεπτά.