Συστατικά

200 γρ. γάλα, φρέσκοπλήρες
400 γρ. ταχίνι
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. μέλι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

χωνάκια παγωτού
παστέλι, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, για 2-3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και το χτυπάμε σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσει την απαλή και λεία υφή του παγωτού. Ο χρόνος χτυπήματος εξαρτάται από την παγωτομηχανή του καθενός.
Mεταφέρουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ 35x10 εκ., το καλύπτουμε με μεμβράνη, και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.
Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, ανά 2 ώρες βγάζουμε το μείγμα από την κατάψυξη, το ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη (αν θέλουμε, μπορούμε αντί για το μίξερ να ανακατεύουμε το παγωτό με ένα κουτάλι, αλλά δεν θα γίνει τόσο αφράτο). Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).
Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με παστέλι ψιλοκομμένο.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com