Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για την τέλεια καρμπονάρα
Μια φίλη Ιταλίδα κάποτε μαγείρεψε στο σπίτι μου αυθεντική καρμπονάρα κι ήταν όνειρο…
Βέβαια αυτή την συγκεκριμένη την μακαρονάδα κάποιοι που προσέχουμε δεν την πολυτρώμε, λογικά όλοι πρέπει να προσέχουμε αλλά τέλος πάντων, είπαμε οι αμαρτίες είναι πάντοτε γλυκιές…
Αυτή όμως που θα φτιάξουμε σήμερα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παχυντική, αλλά δεν είναι.
Θα χρειαστούμε πάστα, ότι θέλετε, του γούστου σας, εγώ έβαλα πέννες, μου αρέσουν, τριμμένη παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, τρία αυγά, λίγο μπέικον η γαλοπούλα καπνιστή και αλατοπίπερο.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας, πάντα λίγο λιγότερο από το σωστό, γιατί θα μπουν στον φούρνο, τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας και τα βουτηρώνουμε ελαφρά, κόβουμε το μπέικον η την γαλοπούλα φετούλες και τα πασπαλίζουμε με λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα.
Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε λίγη παρμεζάνα επίσης και τα ρίχνουμε από πάνω από τα μακαρόνια, τρίβουμε πιπέρι, και τελειώνουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για τρία τέταρτα περίπου
Μια πράσινη πλούσια σαλάτα κι ένα κρασάκι λευκό παγωμένο είναι ότι πρέπει.
Βέβαια αυτή την συγκεκριμένη την μακαρονάδα κάποιοι που προσέχουμε δεν την πολυτρώμε, λογικά όλοι πρέπει να προσέχουμε αλλά τέλος πάντων, είπαμε οι αμαρτίες είναι πάντοτε γλυκιές…
Αυτή όμως που θα φτιάξουμε σήμερα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την παχυντική, αλλά δεν είναι.
Θα χρειαστούμε πάστα, ότι θέλετε, του γούστου σας, εγώ έβαλα πέννες, μου αρέσουν, τριμμένη παρμεζάνα, κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, τρία αυγά, λίγο μπέικον η γαλοπούλα καπνιστή και αλατοπίπερο.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας, πάντα λίγο λιγότερο από το σωστό, γιατί θα μπουν στον φούρνο, τα ρίχνουμε στο ταψάκι μας και τα βουτηρώνουμε ελαφρά, κόβουμε το μπέικον η την γαλοπούλα φετούλες και τα πασπαλίζουμε με λίγη από την τριμμένη παρμεζάνα.
Χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε λίγη παρμεζάνα επίσης και τα ρίχνουμε από πάνω από τα μακαρόνια, τρίβουμε πιπέρι, και τελειώνουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για τρία τέταρτα περίπου
Μια πράσινη πλούσια σαλάτα κι ένα κρασάκι λευκό παγωμένο είναι ότι πρέπει.