Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o C στον άερα.
Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη με την υφή βρεγμένης άμμου.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί 25x35 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το μπισκότο να κρυώσει.
Σε μια φόρμα με 12 θήκες για muffins βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θέσεις που μπαίνει το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη βάση και τα τοιχώματά τους με λιωμένη κουβερτούρα.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα.
Αφαιρούμε από το ψυγείο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση σοκολάτας στις χάρτινες θήκες.
Μοιράζουμε 1 κ.γ. από το μπισκότο σε κάθε βάση -κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα- και από πάνω βάζουμε το παγωτό.
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Για τη μαρέγκα
Σε ένα πυρίμαχο μπολ αναμειγνύουμε τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα μαγειρικό θερμόμετρο.
Μόλις φτάσει στους 82o C και έχει πήξει αρκετά, σταματάμε το ανακάτεμα.
Μεταφέρουμε με προσοχή τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά με το σύρμα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρουμε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής όπου κόβουμε με ένα μαχαίρι την άκρη της.
Για τη σύνθεση
Αφαιρούμε προσεκτικά τα cupcakes από τις χάρτινες θήκες και τα διακοσμούμε με τη μαρέγκα.
Καίμε με το φλόγιστρο τη μαρέγκα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο.