Συστατικά

500 γρ. γαρίδες, κατεψυγμένες και καθαρισμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
4-5 σκ. σκόρδο
20 γρ. ούζο
500 γρ. βίδες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα

φύλλα βασιλικού

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φώτια μέχρι να κάψει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες και τις πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και τις σοτάρουμε στο καυτό τηγάνι για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και στις 2 πλευρές.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πολτός.
Ρίχνουμε τον πολτό στο τηγάνι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί εντελώς.
Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα κρατάμε στην άκρη, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν για να ρίξουμε στη σάλτσα.
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά περιμένοντας να ζεσταθεί η σάλτσα για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και, αν χρειασθεί, ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά.
Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com