Συστατικά
200 γρ. φακές μαύρες
1 φύλλο δάφνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
100 γρ. φέτα
200 γρ. σπανάκι baby, bab
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές και γεμίζουμε με νερό τόσο ώστε να καλύπτονται εντελώς οι φακές.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό. Γεμίζουμε πάλι την κατσαρόλα με καθαρό νερό ώστε να καλύπτει τις φακές, και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσουν οι φακές σε δυνατή φωτιά για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-2 χιλ. το σκόρδο.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τις μισές φέτες σε μισοφέγγαρα.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει.
Σουρώνουμε τις φακές, τις κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό, και τις ρίχνουμε στο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com