Υλικά

Νερό χλιαρό 1 ποτήρι του νερού περίπου (και λίγο παραπάνω)
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 φακελάκι
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Κρεμμύδι 1 τεμ ξερό μεγάλο
Κεφαλογραβιέρα 100-150 γρ τριμμένη ή κεφαλοτύρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό
Πιπέρι μαύρο και πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δυόσμος ξερός 1 κουτάλι της σούπας κοφτό
Αυγό 1 τεμ μόνο τον κρόκο
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας

Οδηγίες
Βάζουμε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ μαζί με την μαγιά και την ζάχαρη για να λιώσουν. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί που κόψαμε σε μικρά κομμάτια, το πιπέρι, την πάπρικα γλυκιά και καυτερή. Δουλεύουμε τα υλικά στο μπλέντερ καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο,τον δυόσμο, τα υλικά από το μπλέντερ, την διαλυμένη μαγιά και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε στρογγυλά μικρά ψωμάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί που βάλαμε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο κι αραιωμένο με λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170- 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 15-20 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα.