Eύκολη συνταγή για πεντανόστιμη πίτσα με γαλοπούλα και μανιτάρια
Υλικά
Παίρνουμε έτοιμη ζύμη για πίτσα, ή τη φτιάχνουμε ( δείτε παρακάτω τη συνταγή ).
Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί και από πάνω στρώνουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα και από πάνω το χυμό ντομάτας, τον οποίο έχουμε αλατίσει ελαφρά.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Μετά από λίγο χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ζύμη για πίτσα
Υλικά
180 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι 1 κ.γ.
1,5 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο (25 ml. )
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπoλ το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό. Όταν το νερό μας αρχίσει να αφρίζει η μαγιά είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη.
πηγή:to10.gr
- 1 φρέσκια ντομάτα κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
- 8 μανιτάρια σε φέτες
- 200 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα σε φέτες, βραστή ή καπνιστή
Παίρνουμε έτοιμη ζύμη για πίτσα, ή τη φτιάχνουμε ( δείτε παρακάτω τη συνταγή ).
Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί και από πάνω στρώνουμε τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τα τυριά, τη γαλοπούλα και από πάνω το χυμό ντομάτας, τον οποίο έχουμε αλατίσει ελαφρά.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.
Μετά από λίγο χαμηλώνουμε στους 175°C και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Ζύμη για πίτσα
Υλικά
180 ml νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι 1 κ.γ.
1,5 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο (25 ml. )
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπoλ το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό. Όταν το νερό μας αρχίσει να αφρίζει η μαγιά είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη.
πηγή:to10.gr