Μία ξεχωριστή επιλογή για κάθε καλοφαγά, μία ένοχη απόλαυση που μπορούμε να κάνουμε από το σπίτι μας με λίγα βήματα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
3 φιλέτα κοτόπουλου, μικρά
6 ψωμάκια χωριάτικα
λίγο ελαιόλαδο
Για το πανάρισμα
8 κουτ. σούπας κορν φλέικς
1 αβγό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για την επάλειψη
6 κουτ. σούπας μαγιονέζα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
λίγα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
200γρ. ρόκα ή 4 φύλλα μαρουλιού
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
H διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μεμβράνη και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο μέχρι το αρχικό ύψος τους να μειωθεί στο μισό. Τα κόβετε στη μέση.
Χτυπάτε στο γουδί τα κορν φλέικς μέχρι να γίνουν χοντροτριμμένα ψίχουλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Βουτάτε το κοτόπουλο στο μίγμα του αβγού και μετά στα χοντροτριμμένα ψίχουλα των κορν φλέικς. Τοποθετείτε τα φιλέτα σ’ ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε για 20 λεπτά.
Σ’ ένα μπολ χτυπάτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και, όταν αναμιχθεί καλά, προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το βασιλικό (αν θελήσετε) και λίγο μαύρο πιπέρι.
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφετε τις βάσεις τους με λίγη μαγιονέζα. Βάζετε δύο ροδέλες ντομάτας, τοποθετείτε τα φιλέτα κοτόπουλου και από πάνω μοιράζετε τη ρόκα ή τα φύλλα μαρουλιού. Ραντίζετε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σκεπάζετε με τα «καπάκια». Σερβίρετε με την υπόλοιπη μαγιονέζα.