Παραδοσιακή Μουσταλευριά, πανεύκολη και επιτυχημένη
Ένα άλλο γλυκό που μας τόφτιαχνε πολύ η μαμά μου είναι η μουσταλευριά, στον καιρό της πάντα…μετα τον τρύγο.
Μπορεί κάνεις με τον ίδιο τρόπο με άλλο υλικό φυσικά, να φτιάξει συκαλευριά, με τον ζωμό από ξερά μουλιασμένα σύκα και ροδαλευριά, με τον χυμό των ροδιών.
Εμείς τώρα στο θέμα μας την μουσταλευριά, θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, για τέσσερα ποτήρια μούστο θέλουμε ένα ποτήρι αλεύρι η νισεστέ, ένα ποτήρι καρύδια θρυμματισμένα, κανέλλα και λίγο σουσάμι.
Ο μούστος πρέπει να είναι έτοιμος «κομμένος», αλλιώς έχει μεγάλη διαδικασία, γι αυτό να ζητάτε έτοιμο μούστο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πετιμέζι αν το αραιώσετε φυσικά με νερό, οπότε θα πάρει την μορφή έτοιμου μούστου..
Βάζουμε λοιπόν τον μούστο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, αλλά κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το αλεύρι η το νισεστέ και να γίνει πολτός, χωρίς σβωλάκια.
Όταν κοντεύει να βράσει ο μούστος μας, ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας, ανακατεύουμε συνέχεια και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
Αδειάζουμε σε ρηχά πιατάκια η μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδι κανέλα και λίγο σουσάμι.
Απόλαυση…
Μπορεί κάνεις με τον ίδιο τρόπο με άλλο υλικό φυσικά, να φτιάξει συκαλευριά, με τον ζωμό από ξερά μουλιασμένα σύκα και ροδαλευριά, με τον χυμό των ροδιών.
Εμείς τώρα στο θέμα μας την μουσταλευριά, θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε, για τέσσερα ποτήρια μούστο θέλουμε ένα ποτήρι αλεύρι η νισεστέ, ένα ποτήρι καρύδια θρυμματισμένα, κανέλλα και λίγο σουσάμι.
Ο μούστος πρέπει να είναι έτοιμος «κομμένος», αλλιώς έχει μεγάλη διαδικασία, γι αυτό να ζητάτε έτοιμο μούστο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πετιμέζι αν το αραιώσετε φυσικά με νερό, οπότε θα πάρει την μορφή έτοιμου μούστου..
Βάζουμε λοιπόν τον μούστο στην κατσαρόλα να ζεσταθεί, αλλά κρατάμε λίγο για να διαλύσουμε το αλεύρι η το νισεστέ και να γίνει πολτός, χωρίς σβωλάκια.
Όταν κοντεύει να βράσει ο μούστος μας, ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας, ανακατεύουμε συνέχεια και χαμηλώνουμε λίγο το μάτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
Αδειάζουμε σε ρηχά πιατάκια η μπολάκια και πασπαλίζουμε με καρύδι κανέλα και λίγο σουσάμι.
Απόλαυση…