Η πιο νόστιμη σαλάτα του Καίσαρα
Με κοτόπουλο και τριμμένη παρμεζάνα
Υλικά
3 στήθη κοτόπουλου, γύρω στα 200γρ., ψημένα στη σχάρα
3 μαρούλια πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα στο χέρι
300γρ. ψωμί μπαγιάτικο, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη στο μεγάλο τρίφτη
Για το dressing
1 αβγό
ελαιόλαδο
4-6 φιλέτα αντζούγιας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
ξίδι
λίγες σταγόνες Tabasco
λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με 100ml ελαιόλαδο για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνετε μέσα το ψωμί. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψί.
Ψήνετε στο φούρνο στους 140oC για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν τα ψωμάκια. Ξεφουρνίζετε και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Για το dressing: Χτυπάτε το αβγό και προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο και σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όπως ακριβώς φτιάχνετε μαγιονέζα. Προσαρμόζετε τη γεύση με το ξίδι, το Tabasco και τη Worcestershire sauce.
Ανακατεύετε το μαρούλι με το dressing σε ένα μπολ. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε έξι μπολ. Πασπαλίζετε τις σαλάτες με την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα κρουτόν από πάνω. Βάζετε το κοτόπουλο γύρω γύρω και σερβίρετε.
3 στήθη κοτόπουλου, γύρω στα 200γρ., ψημένα στη σχάρα
3 μαρούλια πλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα στο χέρι
300γρ. ψωμί μπαγιάτικο, σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη στο μεγάλο τρίφτη
Για το dressing
1 αβγό
ελαιόλαδο
4-6 φιλέτα αντζούγιας
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
ξίδι
λίγες σταγόνες Tabasco
λίγες σταγόνες Worcestershire sauce
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο με 100ml ελαιόλαδο για 20 δευτερόλεπτα και ρίχνετε μέσα το ψωμί. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά, αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα ταψί.
Ψήνετε στο φούρνο στους 140oC για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν τα ψωμάκια. Ξεφουρνίζετε και τα τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
Για το dressing: Χτυπάτε το αβγό και προσθέτετε τη μουστάρδα, το σκόρδο και σιγά σιγά το ελαιόλαδο, όπως ακριβώς φτιάχνετε μαγιονέζα. Προσαρμόζετε τη γεύση με το ξίδι, το Tabasco και τη Worcestershire sauce.
Ανακατεύετε το μαρούλι με το dressing σε ένα μπολ. Τοποθετείτε τη σαλάτα σε έξι μπολ. Πασπαλίζετε τις σαλάτες με την παρμεζάνα και τοποθετείτε τα κρουτόν από πάνω. Βάζετε το κοτόπουλο γύρω γύρω και σερβίρετε.