Η αγαπημένη μας απόλαυση, σε μία παραλλαγή που «αποθεώνει» το γεύμα και υπόσχεται...γεμάτο στομάχι!


Τα υλικά


  • 1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)
  • 150γρ. κράκερ αλεσμένα
  • 75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)
  • 60ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
  • 50γρ. μουστάρδα Dijon καλής ποιότητας
  • 25ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η διαδικασία

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε.
  • Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.