Στήθος κοτόπουλο τραγανό στο φούρνο
Η αγαπημένη μας απόλαυση, σε μία παραλλαγή που «αποθεώνει» το γεύμα και υπόσχεται...γεμάτο στομάχι!
Τα υλικά
Η διαδικασία
Τα υλικά
- 1 κιλό στήθη κοτόπουλου (περίπου 5 στήθη)
- 150γρ. κράκερ αλεσμένα
- 75γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, γραβιέρα Σκύρου)
- 60ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- 50γρ. μουστάρδα Dijon καλής ποιότητας
- 25ml νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η διαδικασία
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τη μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε.
- Βουτάτε τα στήθη κοτόπουλου στο μίγμα της μουστάρδας και μετά στα κράκερ. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό.