Γρήγορο αλμυρό σουφλέ στην κούπα
Συστατικά
- 2 αβγά
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ. ψωμί για τοστ
- 60 γρ. mix τυριών
- 70 γρ. ζαμπόν
- 10 γρ. βούτυρο, για την κούπα
- 20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για την κούπα
- 10 γρ. mix τυριών
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αβγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το ψωμί κομμένο σε μικρά κομματάκια, τα τυριά, το ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο κούπες βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Πασπαλίζουμε με τα τυριά, το θυμάρι και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Ψήνουμε ξεχωριστά το κάθε σουφλέ για 2 ½-3 λεπτά στα 800 Watt.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.