Μία εύκολη και πάνω απ'όλα πεντανόστιμη επιλογή, για να χορτάσουμε και με έναν πιο υγεινό τρόπο!
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
χυμό από 2 λεμόνια
4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο multi χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πιρέξ το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.
Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.