Πεντανόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο με λαχανικά
Το αγαπημένο μας κοτόπουλο ως κυρίως γεύμα, σε μία συνταγή για απόλαυση και φυσικά γεμάτο στομάχι!
Τα υλικά
Τα υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρο
- 10 πατατούλες baby ή 3 μέτριες κομμένες κυδωνάτες
- 3 κολοκύθια, σε χοντρά μπαστουνάκια
- 3 καρότα, σε χοντρά μπαστουνάκια
- χυμό από 2 λεμόνια
- 4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
- αλάτι, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Στο multi χτυπάτε καλά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πετιμέζι, το νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε πιρέξ το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Αλατίζετε.
- Περιχύνετε με τη σάλτσα, που φτιάξετε και ανακατεύετε καλά να πάει παντού καλύπτοντας το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όση ώρα ψήνεται το φαγητό, περιχύνετε 3-4 φορές τα λαχανικά και το κοτόπουλο με τη σάλτσα, έτσι ώστε τα λαχανικά να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγει χρυσή και τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου.