Μπορούμε να ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες με δύο τρόπους.

Για τον πρώτο τρόπο:

Έχουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει στη φωτιά.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες.
Γυρίζουμε από την ανάποδη και χαράσσουμε στη βάση τους έναν σταυρό, με ένα μαχαίρι.
Βουτάμε τις ντομάτες στο καυτό νερό για 15-20 δευτερόλεπτα ή μόλις αρχίσει να βγαίνει η φλούδα στο σημείο του σταυρού, και τις μεταφέρουμε κατευθείαν σε ένα μπολ με νερό και πάγο.
Ξεφλουδίζουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας.

Για τον δεύτερο τρόπο:

Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και καρφώνουμε ένα πιρούνι στην πλευρά του κοτσανιού.
Καίμε περιμετρικά με ένα φλόγιστρο και βουτάμε στο μπολ με το νερό και τον πάγο. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε.
Απλώνουμε σε ένα πιάτο χαρτί κουζίνας, τοποθετούμε τις ξεφλουδισμένες ντομάτες, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
Με τις έτοιμες ντομάτες μπορούμε να φτιάξουμε σαλάτα καπρέζε και σάλτσα ντομάτας.



Πηγή: akispetretzikis.com