Συστατικά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, ή πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.
  • Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτο
  • Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά μέσα στην κρέμα.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
πηγή: akispetretzikis